Kun remontoinnin tarve tulee eteen, on ensin mietittävä riittääkö itsellä taito sen tekemiseen. Tarjouspyynnön jälkeen remonttitarjous kertoo sinulle tarkemmin, miten ammattilainen aikoo työn suorittaa sekä kertoo sinulle hinnan. Sinun tehtäväsi onkin tarjouspyynnössä kuvailla tarkemmin, millaiseen lopputulokseen haluat kohteesi päätyvän. Siksi onkin tärkeää ensin itselleen selvittää, millaisia muutoksia kohteeseen haluat ja millainen on se paras mahdollinen lopputulos. Mitä enemmän muutoksia tulee matkan varrella, sitä kalliimmaksi myös remontti tulee.
Remonttitarjous on konsultointia
Kun olet saanut kirjoitettua ajatuksesi järkevästi paperille, on hyvä antaa riittävästi aikaa remontin aloittamiseen. Jos projektisi tarvitsee vielä kunnollisen suunnittelun, tuo aika on hyvä tuplata kerralla. Monissa hankkeissa tarvitaan kunnollisia piirustuksia, joten sillekin on varattava oma aikansa. Jos pystyt tarkasti kuvaamaan sen, mitä haluat, on myöskin urakoitsijan helpompi laskea sinulle hinta eikä epävarmuustekijöitä ole niin paljon.
Otetaanpa esimerkki: yläkerran remontti tuo lisää tilaa ja se on sinun lähtötilanteesi. Sen jälkeen sinun on selvitettävä itsellesi, millaisen ratkaisun yläkerrastasi haluat ja lisäksi on kerrottava tarjouspyynnössä, millaisessa kunnossa tila on tällä hetkellä. Onko siellä jo huoneita vai pitääkö kaikki rakentaa alusta lähtien avoimeen tilaan. Kaikki nämä yksityiskohdat pitää tarkentaa, jotta kokonaisuus selviää urakoitsijalle jo alussa.
Kun tarpeet on tiedossa, saat tarjouksen
Siinä vaiheessa, kun olet pystynyt kirjoittamaan tai kertomaan urakoitsijalle tarpeesi, hän pystyy laskeskelemaan tarjouksen ja kertomaan sinulle suuntaa antavan hinnan. Siksi juuri sinun on itse suunniteltava, millaisia tarpeita sinulla on tilaa varten ajateltu. Voit miettiä jo hyvissä ajoin, millaisia kaappiratkaisuja tarvitset tai muita yksityiskohtia väreineen. Erikoisimmat työvaihteet saattavat myös nostaa huomaamatta hintaa. Lähtökohtaisesti remonttiin sisältyy kaikki työt, joita ei ole erikseen rajattu pois.